Hoppa till innehåll

Om Trädhöjdaren

Med hög kompetens och säkrad klättring når vi toppen

din arborist i hjärtat av sörmland

Trädhöjdaren AB grundades år 2009 av Birk Källström och är ett mindre arboristföretag specialiserat inom trädvård och avancerad trädfällning, men erbjuder även tjänster inom trädbesiktning, naturvård och trädgård. 

Med kvalificerad arboristutbildning vid Hvilans Yrkeshögskola, certifierad av European Tree Worker Association och över 15 år som yrkesverksam, garanterar Trädhöjdaren hög kvalitet och kundnöjdhet på utförda arbeten. En ambition som är möjlig genom att Birk själv är praktiskt delaktig i samtliga uppdrag. 

Arborist Birk Källström
Birk Källström - Grundare av Trädhöjdaren AB

Våra kunder
Genom åren har vi fått en mycket nöjd och varierande kundkrets som omfattar privatpersoner, kommunala parkförvaltningar, kyrkogårdsförvaltningar, bostadsrättsföreningar och fastighetsbolag.

Arbetsmetod och säkerhet
Vår arbetsmetod är vanligtvis säkrad klättring i träden, där åtkomst av hela kronan oftast är en möjlighet utan problem och den trädvårdande insatsen kan utföras med fin precision.

Vi följer självklart de säkerhetsföreskrifter som gäller inom branschen. Innan arbetet påbörjas görs alltid en riskanalys då säkerhet alltid kommer först. Om arbetet bedöms vara särskilt riskfyllt är man alltid två personer på arbetsplatsen. Vid behov hyrs underentreprenad in där kraven på utbildning och erfarenhet är högt ställda.

Arborist i Sörmland
Inget jobb är för komplicerat för oss

Offert och pris på tjänster
Varje uppdrag har sina speciella förutsättningar och utmaningar. För att kunna bedöma lämpliga åtgärder och arbetstid rekommenderas en konsultation på platsen. Den är oftast kostnadsfri, förutom när det gäller ingående trädbesiktningar.

Vi är placerade mitt i Södermanland och har möjlighet att utgå från flera centrala delar i länet, som Sparreholm, Björnlunda och Tystberga. På så sätt har vi alltid nära till kunden och resekostnaden till arbetsplatsen är låg och ungefär den samma oavsett vart vi jobbar. Så tveka inte att kontakta oss från kustnära områden som till exempel Trosa och Nyköpnig. De flesta av våra uppdrag offereras till fasta priser, men går att anpassa efter önskemål.

RUT-avdrag
För privatpersoner gäller RUT-avdraget för de flesta av våra tjänster såsom trädvård, trädfällning och materialhantering inom tomtgränsen. RUT-avdraget gäller inte för bortforsling och ingående trädbesiktningar. Läs mer om villkoren för RUT-avdrag hos Skatteverket.

Hur snabbt får man hjälp med sina träd?
Vi har som mål att kunna hjälpa alla som hör av sig till oss och vill få hjälp med sina träd. Som regel tar det 2 – 5 veckor från godkänd offert innan vi kan utföra arbetet. Det händer att vi under vissa intensiva perioder behöver tacka nej till uppdrag på grund av att vi helt enkelt inte hinner med alla förfrågningar.
Offertförfrågan, klicka här eller ring 070 – 43 54 203

Trädhöjdaren AB är ansvarsförsäkrad i Trygg-Hansa för upp till 10 MSEK för skador på objekt.